Klidná poloha pensionu přímo u lesa je ideálním místem pro děti.

Léto : 

Přímo u pensionu je dětské venkovní hřiště s houpačkami, klouzačkou, pískovištěm a trampolínou. Vyhřívaný bazén a lehátka pro slunění.  

Pro sportování je travnaté sportovní hřiště o velikosti 25x12m pro malou kopanou, volejbal, kroket, badminton. (sportovní potřeby zapůjčíme) 

Můžete si společně rozdělat oheň, připravit si grilování, posedět v pergole u lesa a udělat si příjemný večer při opékání špekáčků. 

Letní terasa pod deštníky s výhledem na údolí Ryžoviště.

Zima :

Bobování a sáňkování na svahu u pensionu 

 Dětský koutek se spoustou hraček v jídelně - společenské místnosti. 

Zimní sporty

sjezdové lyžování – Harrachov je známé lyžařské středisko a milovníci sjezdového lyžování a snowboardingu si zde přijdou na své. Harrachov není alpské středisko, ale je naše! Více o sjezdových tratích na Čertově hoře a Ryžovišti, cenících, otevíracích hodinách, půjčovnách lyží najdete zde. Nebo se prostě zeptejte nás!

Pokud Vás omrzí sjezdovky v Harrachově, můžete navštívit i jiná střediska v okolí Harrachova, a to

  • Rokytnice nad Jizerou,
  • Paseky nad Jizerou,
  • Rejdice,
  • Příchovice

běžecké lyžování – Harrachov je výborným výchozím bodem pro běžkařské tratě. Jednak jsou v Harrachově závodní tratě 2 x 7,5 km, a jednak v okolí najdete více než 110 km dalších upravených běžeckých tras. Tyto trasy jsou umístěny jak na straně Krkonoš, tak i na straně Jizerských hor, a zároveň se propojují.Výborné běžecké trasy jsou i na polské straně. Pokud se rozhodnete jet regio-vlakem do Jakuszyce, tak určitě nebudete litovat. Krajina, kterou se budete vracet zpět do Harrachova, je prostě úchvatná!

Rádi Vám poradíme a doporučíme vhodnou trasu. Aktuální úpravu běžeckých tratí sledujte na https://bilestopy.cz/map/area/krkonose/harrachov

Letní sporty

horská kola – trasy v této části  Krkonoš a Jizerských hor jsou nádherné. Cyklostezky z Jizerky na Smrk po české straně či po polské straně jsou vhodné pro každého cyklistu a určitě si krásnou krajinu i kvalitu cyklostezek užijete. 

Hned za hranicemi v polských Jakuszycích můžete vyskoušet singltrek o délce 21 km,  www.jakuszyce.info.pl/singletrack.php

Zdatnější cyklisté se mohou vydat až na singltrek pod Smrkem. Více o singltreku na www.singltrekpodsmrkem.cz. Pokud nejste tak zdatní cyklisté anebo máte malé děti, pak se na jednu z výchozích stanic dostanete od nás autem.

pěší turistika – sedačková lanovka na Čertovu horu funguje i v létě. Vrch Čertovy hory můžete využít jako výchozí bod pro výlety v Krkonoších. Napovíme Vám, že na Dvoračkách mají nejen úžasný výhled na východní Krkonoše a do údolí Rokytnice nad Jizerou, ale i výborné borůvkové knedlíky!  Nebo jít pěšky přes Mumlavské vodopády na Voseckou boudu www.voseckabouda.cz 

Některé trasy jsou vhodné i pro nordic walking.

golf – možná tomu ani nebudete chtít věřit, ale v Harrachově je golfové hřiště – 9ti jamkové. Takže hole s sebou! Více na www.harrachov-golf.cz

bobová dráha / vertical park – no a pokud budete chtít strávit den v Harrachově jen tak po procházkách, navštivte bobovou dráhu a lanové centrum. Je to zábava pro dospělé i děti!

Ostatní vyžití

Nesmíte zapomenout navštívit harrachovské pivní lázně (www.sklarnaharrachov.cz/lazne) a při té příležitosti si prohlédnout sklárnu i minipivovar Novosad a syn a muzeum skla. Zajistíme Vám prohlídku. Podívejte se také do hornického muzea a lesnického muzea.

Určitě vám můžeme doporučit

  • vodní park v nedalekém polském městě Jelenia Góra (přibližně 31 km autem) neboTermy Cieplickie (25 km) www.termycieplickie.pl/cz
  • v Jablonci nad Nisou (přibližně 30 km autem) nebo plavecký bazén www.bazenjbc.cz
  • Aquapark Babylon v Liberci (www.centrumbabylon.cz) (přibližně 47 km autem).

 

 

 

   

  

PENSION RENATA,Harrachov v Harrachově hodnocení